Het Dorp (Wim Sonneveld / Guus Meeuwis)

Ik had ‘em eigenlijk donderdagavond willen opnemen en posten maar door vermoeidheid niet gelukt. Ook twijfelde ik even of ik toch eerst zou gaan voor ‘Dochters’ van Marco Borsato of ‘Brabant’ van Guus Meeuwis, respectievelijk de eerste en tweede plaats in de 100 Procent NL top 100. Toch heb ik gekozen voor ‘Het Dorp’, en met name omdat dit nummer voor mij een  goed voorbeeld is van hoe je veel emotie in je spel kunt leggen zonder al te moeilijk te doen. Ook door met slechts twee vingers te spelen kun je mensen (of jezelf) kippenvel bezorgen met je spel en dat is feitelijk de boodschap die ik de komende tijd wil overbrengen. Houd mijn site dus goed in de gaten en laat eens een reactie achter :) Veel plezier ermee!

Hier nog een opname van Guus Meeuwis (uit ‘Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen’):

 

 

Dit bericht is geplaatst in Piano Nederlandstalig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Het Dorp (Wim Sonneveld / Guus Meeuwis)

 1. nienke schreef:

  Hallo,
  ik wil graag met Kerst het Dorp kunnen spelen,
  nou heb ik op internet de noten voor de rechterhand gevonden,
  maar ik zie dat u het een paar noten hoger speelt, wat ik mooier vind klinken. en ik heb de linkerhand niet voor dat internetblad, dus ik moet die van u doen.
  Zou u mij uw blad kunnen sturen of zeggen op welke site ik die vind?

  Groetjes Nienke

  • admin schreef:

   Hoi Nienke,

   Ik heb helaas geen bladmuziek van ‘Het Dorp’, de begeleiding heb ik er min of meer improviserend bij gespeeld, zoals ik ‘em zelf mooi vond. Ik weet dat bladmuziek handig is, maar het is ook een goede oefening om eens wat zonder te proberen en gewoon goed te luisteren naar wat je speelt. Ook kun je in de begeleiding van mijn linkerhand wel akkoorden herkennen, hetgeen je meer houvast kan bieden.

   Succes!

 2. Luc de Haan schreef:

  Hoi,

  Klinkt leuk, en ik zal aan de hand van je tutorial proberen mijn piano “Het Dorp” te laten zingen, niet krijsen :-) . Net begonnen na 30 jaar geleden 1 jaar les (klassicaal) te hebben gehad. Wat betreft de bladmuziek een domme vraag: het moet toch mogelijk zijn om met die piano van je een MIDI-file te exporteren?

  • admin schreef:

   Hoi Luc,

   Dat is zeker mogelijk, ware het niet dat ik nog geen midi-interface heb voor mijn laptop. Midi-files zijn dus voor later, ik wil eerst genoeg tutorials online hebben :)

   • Luc schreef:

    Zou juist een gigantisch goed hulpmiddel zijn om de tutorials (los van de hoofdboodschap: zingen , niet krijsen) goed te kunnen (op)volgen.

    • DaddyShu schreef:

     Da’s waar, alleen heb je dan ook nog het bijkomende issue m.b.t. copyright dat ligt bij de artiest, platenmaatschappijen en muziekuitgevers. Met het beschikbaar stellen van een midi-file krijg je daar ook mee te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>